8 Ekim 2015 Perşembe

RENKLI PILAV

Malzemeler:
- 1 kupa basmati pirinç
- 2 kupa sicak su
- 1 adet havuç (önceden hafif haslanmis)
- 100 gr taze bezelye (önceden hafif haslanmis)
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. tereyagi
- Tuz
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu

Hazirlanisi:
1) Tereyagini ve ayçiçek yagini pilav tenceresine alip küp küp dogranmis havuçlari ve bezelyeleri kavurun
2) Üzerine pirinci ekleyip kavurma islemine devam edin
3) Sicak suyu, tuzu, sekeri ve limon suyunu ilave edip pismeye birakin
4) Pilav suyunu çektikten sonra kapagini kapatip demlenmeye birakin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder