24 Ekim 2015 Cumartesi

(LAVENDEL) HONINGBROOD (lavantali – balli ekmek)

Malzemeler:
- 500 gr un
- 8 gr tuz
- 50 gr bal
- 15 gr yas maya
- 260 ml süt
- 1 adet yumurta
- 15 gr tereyagi
- 1 tutam kuru lavanta (çiçek halinde)

*Üzeri için: 1 adet yumurta

Hazirlanisi:
1) Unu büyük bir yogurma kabinin içine alip ortasina havuz açin. Havuzun ortasina mayayi, yumurtayi, bali ve sütü ilave edin. Havuzun dis kismina tuzu, lavantayi ve tereyagini ekleyip güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurun
2) Elde ettiginiz pürüzsüz ekmek hamurunun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika mayalanmaya birakin
3) Mayalanan hamurun fazla gazini alip 2 esit bezeye bölün, seklini verin ve önceden yaglanmis kaliba yerlestirip üzerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
4) Ikinci kez mayalanan ekmegin üzerine çirpilmis yumurta sürüp önceden isitilmis 220 derecelik firinda 30-35 dakika kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder