2 Ekim 2015 Cuma

PATLICANLI PILAV

Malzemeler:
• 1 kupa pirinç
• 2 y.k. sıvı yağ
• 2 y.k. margarin
• 1 adet kızartılmıș patlıcan
• 2 adet domates
• 1 adet kesme șeker
• 2 kupa sıcak su
• Tuz

Hazirlanisi:
Sıvı yağı ve margarini tavaya alıp margarinin erimesini bekleyin. Margarin eridikten sonra pirinçleri ekleyip kavurmaya bașlayın. İyice kavurduktan sonra rendelenmiș domatesleri ve kızartılmıș patlıcanları ekleyin. Biraz karıștırıp sıcak suyu, tuzu ve kesme șekeri ilave edip pișmeye bırakın. Pirinçler suyunu çektikten sonra üzerini kapatıp demlendirin ve servis edin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder