23 Ekim 2015 Cuma

HAVVA’NIN PRATIK BÖREGI

Malzemeler:
- 3 adet yuvarlak milföy hamuru (ortalama 3 x 230 gr)
- 200 gr beyaz peynir
- 50 gr gouda kasar peyniri
- 50 gr pecorino peyniri
- 100 gr emmental peyniri
- 1 adet yumurta aki
- 1 tutam ince kiyilmis maydanoz
- 1 ç.k. pul biber
- Tuz
- Karabiber

*Üzeri için: 2 adet yumurta sarisi ve susam veya mavi hashas

Hazirlanisi:
Yufkalari pizza dilimi seklinde 8’e bölün ve içine peynir karisimini koyup sarin. Börekleri yagli kagit ile kaplanmis tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarisi sürüp susam veya mavi hashas serpin. Milföy böreklerini önceden isitilmis 180 derecelik firinda pisirin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder