Malzemeler:
- 500 gr un
- 150-200 ml ilik su
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 y.k. kuru maya ( = instant maya)
- 1 t.k. toz seker
- 1 t.k. tuz
- 25 gr tereyagi (soguk!)
Hazirlanisi:
1) Kuru mayayi bir miktar ilik suya ilave edip kabarmasini bekleyin. Büyük bir yogurma kabinin içine unu alip ortasina bir havuz açin. Havuzun ortasina yumurtalari ekleyin
2) Aktif hale gelen mayayi yumurtalarin üzerine dökün. Havuzun dis kismina tereyagini, tuzu ve sekeri serpin. Geri kalan ilik suyu yavas yavas ilave ederek yogurmaya baslayin
3) Pürüzsüz, güzel bir ekmek hamuru elde edene kadar yogurma islemine devam edin. Hazir olan hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika mayalanmaya birakin
4) Mayalanan hamurun fazla gazini alip ekmek hamuruna seklini verin ve önceden yaglanmis kek kalibina yerlestirip üzerini tekrar biz bezle örtüp yine 40 dakika mayalandirin
5) Ikinci kez mayalanan ekmegi önceden isitilmis 220 derecelik firinda 25-30 dakika pisirin
NOT: Ekmeginizin tamamen pisip pismedigini anlamak için ekmegi ters çevirip altina vurun çikacak sese kulak verin. Eger tahtaya vurur gibi ses çikariyorsa ekmeginiz pismis demektir.
Afiyet olsun :)
25 Ekim 2015 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder