23 Ekim 2015 Cuma

KREMALI MANTARLI TAVUK

Malzemeler:
- 250 gr mantar
- 500 gr tavuk gögsü
- 200 ml krema
- 1 adet kirmizi paprika
- ½ adet sogan
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 ç.k. ras-el-hanout
- 1 ç.k. köri
- 1 ç.k. tavuk baharati
- 1 ç.k. kirmizi toz biber
- Karabiber
- Tuz

*Sebzeli pilav için:
- 1 kupa basmati pirinç
- 2 kupa sicak su
- 1 adet havuç (önceden biraz haslanmis)
- 100 gr bezelye (önceden biraz haslanmis)
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. tereyagi
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon suyu
- Tuz

Hazirlanisi:
Tavuklari yagda kavurun. Üzerine ince dogranmis biberi ve sogani ekleyin. Mantarlari ilave edip sotelemeye devam edin. Baharatlari ekleyip 1 dakika baharatlarin kokusu çikana kadar kavurun. Son olarak kremayi da katip dilediginiz kalinliga ulasana kadar kisik ateste pisirin.

Pilav için tereyagini ve ayçiçek yagini tencereye alip küp küp dogranmis havuçlari ve bezelyeleri kavurun. Üzerine yikanmis pirinci ekleyin ve kavurma islemine devam edin. Sicak suyu, tuzu, sekeri ve limon suyunu ilave edip pismeye birakin. Pilav suyunu çektikten sonra kapagini kapatip kremali mantarli tavuk sote hazir olana kadar demlenmeye birakin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder