Malzemeler:
- 350-400 gr sarmalik yaprak
*Içi için:
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 300 gr ince bulgur
- 300 gr orta yagli dana kiyma
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 2 y.k. domates salçasi
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Su (yaklasik 1 s.b.)
- Tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, kimyon, kirmizi toz biber, pul biber
*Pisirmek için:
- Su
- Tuzlu sebze çesnisi
- Ayçiçek yagi
- Limon suyu
*Domatesli sos için:
- 1 y.k. ayçiçek yagi
- 2 adet rendelenmis domates
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 adet kesme seker
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Harci için sogani rendeleyin bir kaba alin. Taze baharatlari incecik kiyip ilave edin ve kalan malzemelerle birlikte yogurun
2) Azar azar su ilave ederek çig köfte kivaminda bir harç elde edin
3) Yapraklari bu harç ile sarip bir tencereye dizin ve üzerine bir tabak örtün
4) Sosunu bir kasede karistirip üzerine gezdirin ve kisik ateste kaynamaya birakin
5) Sarmalar pistikten sonra ilinana kadar dinlendirin
6) Küçük bir tavada sosu için bütün malzemeleri karistirarak kaynatin ve kalinlasmasini saglayin
7) Hazir olan sosu yaprak sarmalarinin üzerine gezdirip ilik servis edin
Afiyet olsun :)
2 Kasım 2018 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder