Malzemeler:
- 2 adet pide
- 1 s.b. et suyu
*Köfte için:
- 500 gr dana kiyma
- 1 ç.b. bayat ekmek içi
- 2 adet sogan
- Tuz, karabiber
*Sosu için:
- 2 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. tereyagi
- 1 adet kesme seker
- 1 ç.b. su
- Tuz
*Üzeri için:
- 1 kase yogurt (istege göre sarimsakli)
- 4 y.k. eritilmis tereyagi
Hazirlanisi:
1) Köfte için soganlari incecik dograyip bir kaba alin. Üzerine diger malzemeleri ekleyip yogurun ve ceviz büyüklügünde köfteler elde edip yagda veya mangalda pisirin
2) Sos için salçayi yag ile kavurun, üzerine kalan malzemeleri ekleyip bir tasim kaynatin
3) Pideleri küp seklinde dograyip servis tabagina alin, üzerine sicak et suyunu gezdirin
4) Cirpilmis yogurdu ve salçali sosu pidelerin üzerine gezdirin
5) Köfteleri dizin
6) Son olarak köftelerin üzerine bir miktar kizgin tereyagi gezdirip sicak servis edin
Afiyet olsun :)
9 Kasım 2018 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder