Malzemeler:
- 300-350 gr kuru fasulye (aksamdan suda bekletilmis)
- 1 adet sogan
- 2 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Aksamdan islatilmis fasulyeleri ince dogranmis soganla birlikte bir tencereye alin
2) Üzerine sicak su ilave edip kaynamaya birakin
3) Fasulyeler hemen hemen pistiginde sosunu hazirlayin
4) Sosu için bir tavada yag eritin, üzerine kiyilmis maydanoz, salça ve toz biberi katip kavurun
5) Elde ettiginiz sosu fasulyeye katip tuzu ekleyin ve yaklasik 20-30 dakika kadar daha kaynatin
6) Hazir olan yemegi biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
17 Kasım 2018 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder