Malzemeler:
- 4 adet patates
- 1 adet sogan
- 1 s.b. yogurt
- 1/2 s.b. ayçiçek yagi
- 2 adet yumurta
- 1 adet kapya biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildigi kadar un
- Tuz, karabiber, pul biber
Hazirlanisi:
1) Yumurtalari büyük bir kabin içine kirip üzerine yogurt ve ayçiçek yagini ekleyip çirpma teliyle homojen bir kivam alana kadar karistirin
2) Sebzelerin hepsini minik küpler halinde dograyin ve karisima ilave edin
3) Incecik kiyilmis maydanozunu, kabartma tozunu, tuzunu, karabiberini ve pul biberini katin
4) Hazir olan karisima yavas yavas un ekleyip çirpma teliyle karistirin
5) Ne sulu ne de çok kati bir kek hamuru elde edin
6) Hazir olan kek hamurunu yaglanmis bir kek kalibina veya isiya dayanikli firin kabina aktarip keki önceden isitilmis 175-180 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
7) Patatesli keki ilik veya soguk servis edin
Afiyet olsun :)
29 Kasım 2018 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder