25 Kasım 2018 Pazar

SALCASIZ KISIR

Malzemeler:
- 1 kupa ince bulgur (+ üzerini geçecek kadar kaynar su)
- 3-4 dal taze sogan
- 1/3 adet göbek marul
- 2 adet domates
- 4 adet kornison tursu
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam taze nane
- 1/2 ç.b. zeytinyagi
- 1/3 ç.b. nar eksisi
- Tuz, karabiber, pul biber

Hazirlanisi:
1) Bulguru sicak suyla haslayip sismeye birakin
2) Taze sogani, marulu, domatesleri, kornisonlari, maydanozu ve naneyi ince dograyip hazir olan bulgura ekleyin
3) Üzerine zeytinyagini, nar eksisini ve baharatlari ilave edin
4) Kisiri güzelce harmanlayip soguk servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder