Malzemeler:
*Pilav için:
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 adet (büyük) sogan
- 2 y.k. tereyagi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
*Bezelye yemegi için:
- 4 y.k. zeytinyagi
- 1 adet sogan
- 500 gr (dondurulmus) bezelye
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- Karabiber, kirmizi toz biber
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Sade bulgur pilavi için ince kiyilmis sogani yagda soteleyin. Üzerine bulguru ilave edip 2-3 dakika daha sotelemeye devam edin
2) Sicak suyunu ve baharatlari ekledikten sonra pilavi kisik ateste pismeye birakin
3) Pisen pilavi en az yarim saat dinlendirin
4) Bezelye yemegi için ince dogranmis sogani yagda pembelesene kadar soteleyin. Üzerine (dondurulmus) bezelyeleri ekleyin
5) Salçalari ve baharatlari katip 2 dakika kadar daha soteledikten sonra yemege sicak suyunu verip kisik ateste pismeye birakin
6) Pisen yemegi biraz dinlendirdikten sonra demlenen sade bulgur pilavi ile birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
30 Kasım 2018 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder