Malzemeler:
- 1 y.k. un
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1,5 L tavuk suyu
- 1 kutu krema
- 4 y.k. tel sehriye
- 1 tutam maydanoz
- Tuz veya tuzlu sebze çesnisi
Hazirlanisi:
1) Unu yagda kokusu çikana kadar kavurun
2) Üzerine süzülmüs ( = tortularindan arindirilmis) tavuk suyunu ekleyip çirpma teliyle karistirin
3) Kaynamaya baslayan çorbaya kremayi, tel sehriyeyi, incecik kiyilmis maydanozu ve tuzu (veya tuzlu sebze çesnisini) ilave edip kisik ateste karistirarak 10 dakika pisirin
4) Hazir olan çorbayi atesten alip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun :)
22 Kasım 2018 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder