25 Kasım 2018 Pazar

KORNISON TURSUSU TARIFI

Malzemeler:
- 2 kg tursuluk kornison
- 1 top sarimsak
- 1 tutam dereotu
- 2 y.k. hardal tohumu
- 3 y.k. tuz
- 3 L su

Hazirlanisi:
1) Kornisonlari soguk suyla yikayip kenara alin
2) Büyük bir tencereye 3 litre kadar su koyup tuzla birlikte atese alip kaynatin
3) Kavanozlarin dibine birer ç.k. hardal tohumu, bir miktar taze dereotu ve ikiser dis sarimsak koyun
4) Kornisonlari kavanozlara dizin, üzerlerine kaynatilmis tuzlu suyu dökün ve kavanozlarin agzini iyice kapatip ters çevirin
5) Kornison tursunu bu sekilde serin ve karanlik ortamda 60 gün kadar muhafaza ettikten sonra tüketebilirsiniz
6) Açilan tursu kavanozarini daha sonra buzdolabinda muhafaza edin, aksi taktirde tursu eksiyebilir

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder