Malzemeler:
- 600 gr un
- 6 adet yumurta
- 180 gr eritilmis tuzsuz tereyagi
- 270 ml süt
- 450 gr toz seker
- 3 y.k. kakao
- 15 gr kabartma tozu
- 6 gr karbonat
Hazirlanisi:
1) Unu, kabartma tozunu ve karbonati bir kaba eleyip kenara alin
2) Yumurtalari ayri bir kabin içine kirip elektrikli mikser yardimiyla çirpin. Üzerine sekeri ilave edin ve birkaç dakika daha çirpin
3) Eritilmis tereyagini, sütü ve elenmis un karisimini yumurtali harca ekleyip çirpma teli yardimiyla karistirin
4) Yaglanip unlanmis kek kalibina hazir olan kek hamurunun yarisini dökün. Kalan yarisina kakaoyu karistirin ve üzerine aktarin
5) Keki önceden isitilmis 175 derecelik firinda pisirin
6) Kekin pisip pismedigini anlamak için hamurun ortasina bir kürdan batirip kontrol etmeyi ihmal etmeyin!
7) Pisen keki firindan çikardiktan 5 dakika kadar sonra kaliptan çikarip sogumasi için bir kenara alin ve ilik veya soguk servis edin
Afiyet olsun :)
29 Kasım 2018 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder