15 Kasım 2018 Perşembe

ÜZERI CEVIZ VE HINDISTAN CEVIZI KAPLI ELMALI KEK

Malzemeler:
*Kek için:
- 150 gr tereyagi
- 200 gr toz seker
- 3 adet yumurta
- 225 gr un
- 1 t.k. kabartma tozu
- 6 y.k. süt

- 2-3 adet elma

*Üzeri için:
- 100 gr tereyagi
- 50 gr toz seker
- 1 adet yumurta
- 70 gr toz hindistan cevizi
- 30 gr kiyilmis ceviz

Hazirlanisi:
1) Kek için tereyagini ve toz sekeri bir kabin içine alip tereyagi beyazlayana kadar mikserleyin
2) Teker teker yumurtalari ilave edip mikserlemeye devam edin
3) Son olarak elenmis unu, kabartma tozunu ve sütü ekleyip hepsini homojen bir kek hamuru elde edene kadar mikserleyin ve kek hamurunu önceden yaglamis oldugunuz bir kaliba aktarin
4) Hamurun üzerini yarim ay seklinde dogranmis elma dilimleriyle kaplayin
5) Keki 20 dakika kadar önceden isitilmis 175 derecelik firinda pisirin
6) Üzeri için bütün malzemeleri bir kabin içine alip bir çatal yardimiyla hepsini iyice birbirine karisacak sekilde çirparak karistirin
7) Firinda 20 dakika pisen keki firindan çikarip hazirlamis oldugunuz bu harci üzerine çimdik çimdik bölüstürün ve tekrar firina verip içi pisip üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin ( = yaklasik 20 dakika)

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder