Malzemeler:
*Pilav için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 3 y.k. tereyagi
- 2 kupa pirinç
- 4 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- 1 adet kesme seker
- 2-3 damla limon
- Tuz
*Et için:
- 1 kg dana eti
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 2 dis sarimsak
- Tuz, karabiber, kekik
- Sicak su (gerekirse)
Hazirlanisi:
1) Pilav için bir tavanin içine yaglari alip eritin. Üzerine yikanip iyice süzülmüs pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kadar kavurun
2) Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, kesme sekeri ve limon suyunu ilave edin. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin ve daha sonra üzerini kapatip demlenmeye birakin
3) Eti kusbasi dograyip bir tencereye alin
4) Üzerine yagi, sarimsaklari ve karabiberi ekleyip kendi suyunda suyunu tamamen çekene kadar pismeye birakin
5) Et suyunu çektikten sonra hala cig ise biraz daha su ekleyip pisirmeye devam edebilirsiniz
6) Altini kapatmadan önce tuzu ve kekigi ilave etin, karistirin ve biraz dinlendirdikten sonra pilav ile birlikte sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
17 Kasım 2018 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder