Malzemeler:
- 430 gr un
- 35 gr toz seker
- 1 adet yumurta
- 170 ml su veya süt
- 35 gr yas maya
- 50 gr tereyagi
- 8 gr tuz
- 430 gr un
- 35 gr toz seker
- 1 adet yumurta
- 170 ml su veya süt
- 35 gr yas maya
- 50 gr tereyagi
- 8 gr tuz
Üzeri için:
- 1 adet çirpilmis yumurta
- Susam
Hazirlanisi:
1. Bütün malzemeleri bir büyük bir yogurma kabinin içine alip güzel bir hamur elde edene kadar yogurun
2. Hazir olan hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamurun fazla gazini çikarip 8 esit bezeye bölün ve yuvarlayip bezelerin üzerlerini bir bezle örtüp bu kez 10 dakika mayalanmaya birakin
4. Bezelere yuvarlayip önceden yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
5. Tepsinin üzerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
6. Üçüncü kez mayalanan ekmeklerin üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp susam serpin ve önceden isitilmis 235 derecelik firinda 10 dakika kadar pisirin
1. Bütün malzemeleri bir büyük bir yogurma kabinin içine alip güzel bir hamur elde edene kadar yogurun
2. Hazir olan hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamurun fazla gazini çikarip 8 esit bezeye bölün ve yuvarlayip bezelerin üzerlerini bir bezle örtüp bu kez 10 dakika mayalanmaya birakin
4. Bezelere yuvarlayip önceden yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
5. Tepsinin üzerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
6. Üçüncü kez mayalanan ekmeklerin üzerlerine çirpilmis yumurta sürüp susam serpin ve önceden isitilmis 235 derecelik firinda 10 dakika kadar pisirin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder