Malzemeler:
- 4 parça tavuk gögsü
- 1 kase galeta unu
- 1 kase un
- 3 adet yumurta
- 1 tatli kasigi sarimsak tozu
- 1 tatli kasigi köri tozu
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- Tuz, karabiber
Kizartmak için
- Aycicekyagi
Diger malzemeler:
- 4 adet sandvic ekmegi
- Taze kars kasari
- Marul, domates, kornison tursu, kirmizi sogan tursusu, ketçap, mayonez, hardal
- 4 adet sandvic ekmegi
- Taze kars kasari
- Marul, domates, kornison tursu, kirmizi sogan tursusu, ketçap, mayonez, hardal
Hazirlanisi:
1. Tavuk gögüslerini et dövecegiyle inceltin, tuz ve karabiberle tatlandirin
2. Bir tabaga galeta unu alip köri tozu, sarimsak tozu, tavuk baharati, karabiber ve tuzu ekleyip karistirin
3. Ayri bir tabaga unu alip tuz ve karabiberle tatlandirin
4. Bir kaseye yumurtalari kirip çirpin, tuz ve karabiberle baharatlandirin
5. Inceltilmis tavuk parçalarini önce una, ardindan çirpilmis yumurtaya ve son olarak baharatli pankoya bulayip kizgin yagda (önce kisik ateste, daha sonra harli ateste tavuk tamamen pisecek sekilde) kizartin
6. Sandvic ekmeklerinin icine biraz mayonez yaglayip marullari yerestirin
7. Üzerine tavuklari ve dilediginiz malzemeleri koyup sandvicinizi hazirlayin
8. Yanina dilerseniz patates kizartmasi yapabilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder