4 Ocak 2023 Çarşamba

KURU KAYISILI KUS ÜZÜMLÜ CEVIZLI EKMEKLER



Malzemeler:
- 480 ml ilik su
- 10 gr kuru maya
- 20 gr toz seker
- 45 ml zeytinyagi
- 10 gr tuz
- 675 gr tam bugday unu (organik)
- 8 adet kuru kayisi 
- 1 cay bardagi ceviz
- 1/2 cay bardagi kus üzümü
- Keten tohumu

Hazirlanisi:
1. Mutfak robotunun icine ilik suyu, kuru mayayi ve sekeri alip karistirin ve 5 dakika oda isisinda mayanin aktiflesmesini bekleyin
2. Üzerine unu, zeytinyagini ve tuzu ekleyip düsük devirde yaklasik 8 dakika yogurun
3. Hazir olan hamurunuzun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
4. Mayalanan hamuru tezgaha alip icine ince dogranmis kuru kayisilari, cevizleri ve kus üzümlerini alip karistirin
5. Hamurdan yaklasik 110 gramlik bezeler kopartip yuvarlayin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin
6. Üzerini örtüp tekrar 30 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
7. Hazir olan mini ekmekerin üzerine su sürüp keten tohumu serpin ve önceden isitilmis 220°C dercelik firinda yaklasik 30-35 dakika pisirin
8. Pisen ekmekleri bir firin teline alip sogumaya birakin veya sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder