Malzemeler:
Pizza hamuru icin
- 480 ml ilik su
- 10 gr kuru maya
- 20 gr toz seker
- 45 ml zeytinyagi
- 10 gr tuz
- 675 gr un
- 480 ml ilik su
- 10 gr kuru maya
- 20 gr toz seker
- 45 ml zeytinyagi
- 10 gr tuz
- 675 gr un
Domates sosu icin:
- 4 adet domates
- 2 adet mor sogan
- 2 dis sarimsak
- 2 yemek kasigi aycicekyagi
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 1 tatli kasigi toz seker
- Tuz
- Karabiber
- 1 cay kasigi feslegen
Acmak icin:
- Galeta unu
Üzeri icin:
- Zeytinyagi
- Biber, domates, peynir cesitleri, sogan, sucuk, janbon, pastirma, misir, ...
Hazirlanisi:
1. Mutfak robotunun icine ilik suyu, kuru mayayi ve sekeri alip karistirin ve 5 dakika oda isisinda mayanin aktiflesmesini bekleyin
2. Üzerine unu, zeytinyagini ve tuzu ekleyip düsük devirde yaklasik 8 dakika yogurun
3. Elde ettiginiz hamurun üzerini örtüp oda isisinda 90 dakika mayalanmaya birakin
1. Mutfak robotunun icine ilik suyu, kuru mayayi ve sekeri alip karistirin ve 5 dakika oda isisinda mayanin aktiflesmesini bekleyin
2. Üzerine unu, zeytinyagini ve tuzu ekleyip düsük devirde yaklasik 8 dakika yogurun
3. Elde ettiginiz hamurun üzerini örtüp oda isisinda 90 dakika mayalanmaya birakin
4. O arada domates sosunu hazirlayin
5. Iri dogranmis sogani ve sarimsaklari yagda soteleyin
6. Üzerine salcayi, domatesleri, sekeri, tuzu ve karabiberi ekleyip karistirin
7. Domatesler suyunu cektiginde blenderdan gecirip sogumaya birakin
8. Pizzalari pisirmek icin firin taslarini tepsiye dizip önceden isitilmis 250°C dercelik firina verin
9. Pizza hamuru mayalandiginda 5 esit bezeye bölüp tepsiye dizin ve bir bezeyi alip galeta unu üzerinde elleriniz yaklasik 30 cm capinda acin
10. Actiginiz hamuru firin küregine alip üzerine 2 yemek kasigi domates sosundan yayin
11. Dilediginiz malzemelerle süsleyip zeytinyagi gezdirin ve pizzayi firin taslarinin üzerine yerlestirip yaklasik 7 dakika pismeye birakin
12. Pisen pizzalari sicak tüketin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder