Malzemeler:
- 1 adet karnabahar
- 1 adet sogan
- 1 adet karnabahar
- 1 adet sogan
- 2 adet havuc
- 2 dis sarimsak
- 1 tatli kasigi biber salçasi (aci)
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz
- Sicak su veya tavuk suyu
- 2 dis sarimsak
- 1 tatli kasigi biber salçasi (aci)
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz
- Sicak su veya tavuk suyu
- Maydanoz
Köfteler için:
- 200 gr yagsiz dana kiyma
- Tuz
- Karabiber
- 200 gr yagsiz dana kiyma
- Tuz
- Karabiber
Hazirlanisi:
1. Ince dogranmis sogani, havuclari ve sarimsaklari yagda soteleyin
2. Üzerine salçalari ve baharatlari ekleyin
3. Dilimlenmis karnabahari, tuzu ve sicak suyu ilave edip kaynamaya birakin
4. Köfteler için kiymaya tuz ve karabiber ekleyip yogurup minik toplar yapin ve tencereye ekleyip yemegi pismeye birakin
1. Ince dogranmis sogani, havuclari ve sarimsaklari yagda soteleyin
2. Üzerine salçalari ve baharatlari ekleyin
3. Dilimlenmis karnabahari, tuzu ve sicak suyu ilave edip kaynamaya birakin
4. Köfteler için kiymaya tuz ve karabiber ekleyip yogurup minik toplar yapin ve tencereye ekleyip yemegi pismeye birakin
5. Karnabaharlar pistiginde atesten alip 20 dakika dinlendirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder