Malzemeler:
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 + 1/3 su bardagi seker
- 1 + 1/3 su bardagi süt
- 1 + 1/3 su bardagi ayçiçek yagi
- 3 yemek kasigi kakao
- 2,5 su bardagi un
- 1 paket vanilya
- 15 gr kabartma tozu
Kek için:
- 4 adet yumurta
- 1 + 1/3 su bardagi seker
- 1 + 1/3 su bardagi süt
- 1 + 1/3 su bardagi ayçiçek yagi
- 3 yemek kasigi kakao
- 2,5 su bardagi un
- 1 paket vanilya
- 15 gr kabartma tozu
Sosu için:
- 1 su bardagi süt
- 1 su bardagi seker
- 3 yemek kasigi kakao
- ½ su bardagi ayçiçek yagi
- 1 çimdik tuz
- 1 su bardagi süt
- 1 su bardagi seker
- 3 yemek kasigi kakao
- ½ su bardagi ayçiçek yagi
- 1 çimdik tuz
- 100 gr sütlü cikolata
Hazirlanisi:
1. Kek için yumurtalari toz sekerle birlikte bir kaba alip rengi iyice açilana kadar mikserleyin
2. Üzerine sütü ve yagi ekleyin
3. Elenmis kakaoyu, unu, kabartma tozunu ilave edip mikserlemeye devam edin
4. Son olarak vanilyayi ekleyin ve kek hamurunu yaglanmis bir firin kabina aktarip önceden isitilmis 180 derecelik firinda 40 dakika kadar pisirin
5. Sos malzemelerinin cikolata haric hepsini bir tencereye alip çirparak karistirin ve 3-4 dakika kadar kaynatin
1. Kek için yumurtalari toz sekerle birlikte bir kaba alip rengi iyice açilana kadar mikserleyin
2. Üzerine sütü ve yagi ekleyin
3. Elenmis kakaoyu, unu, kabartma tozunu ilave edip mikserlemeye devam edin
4. Son olarak vanilyayi ekleyin ve kek hamurunu yaglanmis bir firin kabina aktarip önceden isitilmis 180 derecelik firinda 40 dakika kadar pisirin
5. Sos malzemelerinin cikolata haric hepsini bir tencereye alip çirparak karistirin ve 3-4 dakika kadar kaynatin
6. Sosu atesten aldiktan sonra icine cikolatayi ekleyip eritin
7. Pismis olan keki soguttuktan sonra dilediginiz gibi dilimleyin, üzerine sicaga yakin olan ilik sosu gezdirip biraz dinlendirdikten sonra servis edin
7. Pismis olan keki soguttuktan sonra dilediginiz gibi dilimleyin, üzerine sicaga yakin olan ilik sosu gezdirip biraz dinlendirdikten sonra servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder