Malzemeler:
Tavuk sote için:
- 1 kg kusbasi tavuk gögsü
- 4 adet sivri biber
- 3 adet çarliston biber
- 4 adet domates
- 4 adet sivri biber
- 3 adet çarliston biber
- 4 adet domates
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- ½ çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tavuk baharati
- Tuz
- Tuz
- Karabiber
Pilav için:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- 1 adet kesme seker
- 2 damla limon
- Tuz
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa pirinç
- 2 kupa sicak su (veya tavuk suyu)
- 1 adet kesme seker
- 2 damla limon
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Tavuk sote için kusbasi dogranmis tavuk gögsünü yagda soteleyin
2. Üzerine önce ince dogranmis biberleri ve daha sonra domatesleri ilave edip sotelemeye devam edin
3. Tavuk soteyi baharatlarla tatlandirin ve kisik ateste kalinlasip tavuklar tamamen pisene kadar kaynatin
4. Pilav için bir tavanin içine yaglari alip pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kavurun
5. Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, kesme sekeri ve limon suyunu ilave edin
6. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
1. Tavuk sote için kusbasi dogranmis tavuk gögsünü yagda soteleyin
2. Üzerine önce ince dogranmis biberleri ve daha sonra domatesleri ilave edip sotelemeye devam edin
3. Tavuk soteyi baharatlarla tatlandirin ve kisik ateste kalinlasip tavuklar tamamen pisene kadar kaynatin
4. Pilav için bir tavanin içine yaglari alip pirinçleri ekleyin ve 3-4 dakika kavurun
5. Sicak suyu (veya varsa tavuk suyunu), tuzu, kesme sekeri ve limon suyunu ilave edin
6. Pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
7. Pisen pilavin üzerini kapatip demlenmeye birakin
8. Hazir olan tavuk soteyi iyice demlenmis pilavla sicak servis edin
8. Hazir olan tavuk soteyi iyice demlenmis pilavla sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder