17 Ocak 2023 Salı

ARNAVUT BIBERLI KURU FASULYE YANINDA TAVUKLU PILAV



Malzemeler:
Arnavut biberli kuru fasulye icin:
- 300 gr kuru fasulye
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su
- 6 adet kuru arnavut biberi

Tavuk için:
- 6 adet tavuk baget
- Haslamak için su
- Tuz, karabiber
- 1 adet defne yapragi

Pilav için:
- 2 kupa pirinç
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçekyagi
- 2 kupa sicak su
- 2 kupa tavuk suyu
- 1 adet kesme seker
- Tuz
- 2-3 damla limon

Hazirlanisi:
1. Kuru fasulye için fasulyeleri iyice yikayip bir tencereye alin
2. Üzerine ince kiyilmis sogani, kuru biberleri ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasulyeler neredeyse tamamen pisene kadar kaynatin
3. Ayri bir tavaya bütün sos malzemelerini alip karistirin
4. Hazir olan sosu kuru fasulyeye ekleyin, istege göre yemege birkaç adet aci biber atin ve hepsini birlikte bir tasim daha kaynatip altini kapatin
5. Tavuk bagetleri temizleyip tuzlu karabiberli ve defne yaprakli suda pisene kadar haslayin
6. Kalin tabanli bir pilav tenceresine yaglari koyup eritin. Üzerine yikanmis pirinçleri ekleyip 3-5 dakika kadar kavurun
7. Kavrulmus pirinçlere suyunu ekledikten sonra  sekeri, tuzu ve limonu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
8. Pilav suyunu çektikten sonra atesten alin ve kapagini kapatip demlenmeye birakin
9. Pilav iyice demlendikten sonra didiklenmis tavuklardan bir kasenin dibine alip üzerine pilav koyun ve servis tabagana ters cevirin
10. Kuru fasulyeleri tabaklara bölüstürdükten sonra tavuklu pilavla sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder