19 Ocak 2023 Perşembe

TAM BUGDAY UNLU DEREOTLU PEYNIRLI POGACA



Malzemeler:
- 2 su bardagi yogurt
- 1 su bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatli kasigi karbonat
- 1 yemek kasigi elma sirkesi
- 1/8 demet dereotu
- Alabildigi kadar kepekli un
- Tuz

Içi için: beyaz peynir

Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarisi
- Keten tohumu, mavi hashas

Hazirlanisi:
1. Bir yogurma kabinin içine bütün malzemeleri alip karistirin
2. Üzerine azar azar un ilave edip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
3. Hamuru pürüzsüz bir kivam alana kadar yogurun ve 15 dakika oda isisinda dinlendirin
4. Pogaçalarin içine ezilmis peynir koyun, dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra yagli kagitla kaplanmis firin tepsinize dizin
5. Üzerine çirpilmis yumurtayi sürün ve pogaçalari önceden isitilmis 200 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6. Pisen anne pogaçalarini firindan çikarip sogumasi için firin teline alin ve istege göre ilik veya soguk servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder