13 Ocak 2023 Cuma

LAHMACUN



Malzemeler:
- 600 gr un
- 40 gr maya
- 300 gr ilik su
- 15 gr toz seker
- 4 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz

Üzeri için:
- 600 gr dana kiyma (yagsiz)
- 3 adet kuru sogan
- 4 dis sarimsak
- 4 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1/2 demet maydanoz
- 2 yemek kasigi biber salçasi
- 1 cay bardagi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, aci pul biber

Hazirlanisi:
1. Lahmacun yapimina iç harcini hazirlamakla baslayin. Hiç harci için bütün sebzeleri mutfak robotunda incecik kiyip bir kaba alin
2. Üzerine salçalari, yagi, kiymayi ve baharatlari ekleyip güzel bir harç elde edene kadar karistirin ve üzerini folyoyla kapatip buzdolabinda dinlendirin
3. Hamur için bir kabin içine unu, sekeri, tuzu, zeytinyagini ve mayayi alin
4. Üzerine ilik suyu ekleyip iyice yogurun ve yumusak kivamda bir hamur elde ettikten sonra üzerini nemli bir bezle örtün
5. Hamuru yaklasik 45 dakika kadar oda sicakliginda beklettikten sonra yumurta büyüklüğünde bezelere bölün ve unlanmis tezgahinizda bir merdane yardimiyla ince açin
6. Üzerlerine kiymali harcindan sürdükten sonra önceden isitilmis 250°C derecelik firina verip pisirin
7. Hazir olan lahmacunlari sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder