Malzemeler:
- 6 adet patates
- 6 adet patates
- 200 gr rendelenmis taze kasar
Besamel sos icin:
- 500 ml süt
- 2 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi tereyagi
- Tuz, karabiber, muskat cevizi
- 500 ml süt
- 2 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi tereyagi
- Tuz, karabiber, muskat cevizi
Hazirlanisi:
1. Patatesleri dilimleyip bir firin kabina yerlestirin ve besamel sosu hazirlayin
2. Besamel sos icin bir tencereye yagi alip unu kavurun
3. Üzerine sütü ekleyip cirparak kalinlasmasini saglayin
4. Baharatlarla tatlandirip patateslerin üzerine gezdirin ve rendelenmis kasar peyniri serpin
1. Patatesleri dilimleyip bir firin kabina yerlestirin ve besamel sosu hazirlayin
2. Besamel sos icin bir tencereye yagi alip unu kavurun
3. Üzerine sütü ekleyip cirparak kalinlasmasini saglayin
4. Baharatlarla tatlandirip patateslerin üzerine gezdirin ve rendelenmis kasar peyniri serpin
5. Önceden isitilmis 220 derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin
6. Sicak servis edin
6. Sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder