24 Kasım 2016 Perşembe

HAMUR CORBASI

Malzemeler:
- 2 y.k. köftelik bulgur
- 1 s.b. un
- ¼ s.b. su
- 1 dis sarimsak
- 6 s.b. tavuk suyu
- 1 t.k. kekik
- 1 t.k. biber salçasi
- 1 y.k. domates salçasi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. nar eksisi
- Istege göre 1 ç.b. haslanmis nohut

Hazirlanisi:
1) Bulguru önceden islatip 10 dakika dinlendirin
2) Üzerine un, tuz ve biraz su ilave edip sertçe bir hamur elde edin
3) Elde ettiginiz hamurdan küçük parçalar alip, kalem kalinlinda rulolar yapin ve tirnak büyüklügünde parçalar kesin
4) Tencereye tavuk suyunu alip kaynatin ve içine tuzunu ve hamurlari ekleyin
5) Arada karistirarak yaklasik 10 dakika kadar pisirin
6) Istege göre bu asamada haslanmis nohutlari ilave edebilirsiniz
7) Ayri bir tavada salçalari yag ile kavurun, üzerine baharatlari ekleyip çorbanin suyuyla bu karisimi sulandirin
8) Elde ettiginiz sosu çorbaya katip 2 dakika kadar daha kaynattiktan sonra altini kapatin, nar eksisini ilave edin, karistirip sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder