16 Kasım 2016 Çarşamba

KAYMAKLI ACI BIBER TURSUSU (2 adet 500 ml'lik kavanoz için)

Malzemeler: 
- 8 adet aci biber
- 500 gr labne peyniri
- 150 gr beyaz peynir (böreklik)
- 200 ml krema
- Tuz
- Ayçiçek yagi

Hazirlanisi:
1) Biberleri dilediginiz büyüklükte bölüp bir kenara alin
2) Labne peynirini, beyaz peyniri, kremayi ve tuzu bir kaba alip karistirin
3) Kavanozlara önce bir miktar peynir karisimi, sonra bir miktar biber olacak sekilde kat kat ekleyin
4) Son olarak hava almasini önlemek için sivi yag gezdirin ve kavanozlari iyice kapatin

NOT: Bu tursuyu buzdolabinda muhafaz edebilir ve 10 gün beklettikten sonra tükebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder