23 Kasım 2016 Çarşamba

KÖFTE VE PILAV

Malzemeler:
*Pilav için:
- 1 kupa pirinç
- 1 avuç arpa sehriye
- 1 y.k. tereyagi
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- 2 s.b. tavuk suyu
- Tuz

*Köfte için:
- 500 gr orta yagli dana kiyma
- 1 adet rendelenmis sogan
- 1 adet yumurta
- 1 ç.b. ekmek içi
- 1 y.k. kuru nane
- 1 tutam taze maydanoz
- 1 ç.k. kimyon
- 1 dis rendelenmis sarimsak
- Tuz, karabiber

Hazirlanisi:
Pilav için yaglari ve arpa sehriyeyi bir pilav tenceresine alip sehriyeler hafif esmerlesene kadar kisik ateste karistirin. Üzerine yikanmis pirinci ilave edip kavurma islemine devam edin. Son olarak tavuk suyunu ve tuzunu ekleyip pilavi kisik ateste pismeye birakin. Hazir olan pilavin altini kapatip kapagini örtün ve en az 30 dakika kadar demlenmeye birakin. Köfte için bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve 20 dakika kadar buzdolabinda dinlendirin. Köfteleri dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra az yagli tavada veya mangalda pisirin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder