Malzemeler:
- 1 L süt
- 125 gr toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 100 gr vanilyali nisasta (veya misir nisastasi)
- 2 adet iyice olmus muz
- 1 y.k. tereyagi
*Karamel sosu için:
- 8 y.k. toz seker
- 6 y.k. su
- 100 ml krema
- 1 y.k. tereyagi
- 1 tutam tuz
*Servis için: vanilyali dondurma
Hazirlanisi:
1) Bir kasede 150 ml sütü ve (vanilyali) nisastayi karistirin
2) Kalan sütü, sekeri ve vanilyali bir tencereye alip kaynamaya birakin
3) Süt kaynadiginda üzerine nisastali karisimi ekleyip kaynayana kadar çirpin
4) Catalla ezdiginiz muzlari ekleyin ve bir tasim kaynadiktan sonra atesten alin
5) Muzlu pudingi kaselere bölüstürün ve sogumaya birakin
6) O arada karamel sosunu hazirlayin. Sos tenceresine suyu ve sekeri alip kaynamaya birakin
7) Karamel olusmaya basladiginda atesten alip içine tuzu, yagi ve kremayi ekleyip karistirin ve sogumaya birakin
8) Puding sogdugunda üzerine istege göre 1 top vanilyali dondurma ve 1 y.k. karamel sos ekleyip servis edebilirsiniz
Afiyet olsun :)
6 Kasım 2016 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder