Malzemeler:
• 12 adet lasagna yapragi
*Kiymali sos için:
• 300 gr kiyma
• 1 adet sogan
• 2 y.k. sivi yag
• 200 ml domates suyu
• 1 tutam maydanoz
• 1 t.k. kirmizi toz biber
• 1 adet kesme seker
• Karabiber
• Tuz
*Bechamel sos için:
• 2 y.k. sivi
• 3 y.k. un (tepeleme)
• 3 s.b. süt
• 3 s.b. su
• 1 t.k. muskat cevizi
• 2 adet közlenmis patlican
• Karabiber
• Tuz
*Üzeri için:
• 150 gr rendelenmis kasar peyniri
• 3 y.k. galeta unu
• 1 y.k. kuru maydanoz
• 1 y.k. margarin
Hazirlanisi:
Kiymali sos için bir tavanin içine sivi yag alin ve küp küp dogranmis sogani ekleyip kavurmaya baslayin. Hafif pembelesmis soganlarin üzerine kiymayi ekleyip karistirmaya devam edin. Domates suyunu, kiyilmis maydanozu, kirmizi toz biberi, kesme sekeri, karabiberi ve tuzu ekledikten sonra iyice karistirip altini kisin. Yaklasik 2 dakika kaynadiktan sonra altini kapatip sogumaya birakin. O arada bechamel sosunu yapmaya baslayin. Bechamel sos için bir tencereye sivi yag ve un alip unun kokusu çikana kadar kavurun. Sütü ve suyu ilave ettikten sonra bir çirpma teli ile çirpmaya baslayin. Muskat cevizini, püre haline getirilmis közlenmis patlicanlari, karabiberini ve tuzunu da kattıktan sonra üzeri göz göz olana kadar çirpin ve altini kapatin. Bütün malzemeleri tezgaha alin ve lasagna yapimina baslayin. İlk önce bir cam firin tepsisinin içine biraz bechamel sosundan koyun ve iyice yayin. Üzerine lasagna yapraklarindan dizin ve tekrar bechamel sosu ekleyin. Kiymali harçtan yaydiktan sonra tekrar yapraklardan dizip bechamel sos koyun. Harçlar bitene kadar bu islemi yapmaya devam edin. En üst kati bechamel sos ile kaplayin. Bir kasenin içinde üzeri için ayirmis oldugunuz malzemeleri karistirin ve lasagnayi bu harç ile kaplayip önceden isitilmis 180 derecelik fırına verin. Lasagnayi üzeri kizarana kadar pisirin ve sicak veya ilik servis edin.
Afiyet olsun :)
16 Kasım 2016 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder