20 Kasım 2016 Pazar

KÜP KURABIYE (1 kg hamur)

Malzemeler:
- 250 gr margarin
- 1 küçük fincan sivi yag
- 9 y.k. pudra sekeri (tepeleme)
- 4 y.k. misir nisastasi
- 1 paket vanilya sekeri
- Alabildigi kadar un
- Içine dilediginiz malzemeleri katabilirsiniz, örnegin: kiyilmis badem, renkli seker, limon kabugu rendesi, kuru üzüm, tarçin, kiyilmis findik,…

Hazirlanisi:
1) Kurabiye hamurunu hazirlamak için bütün malzemeleri bir kabin içine alip yogurun
2) Hamuru içine katacaginiz malzemelere göre esit parçalara ayirin, bir 4 farkli tat yaptik
3) Her parça hamura eklemek istediginiz malzemeyi ekleyip çok az yogurduktan sonra streç filme sarim 30 dakika buzdolabinda dinlendirin
4) Hazir olan hamurlari merdaneyle kare halinde açin, yaklasik 2 cm kalinliginda olmali
5) Minik küp kurabiyeler kesin ve yagli kagitla kapli firin tepsisine dizin
6) Hazir olan kurabiyeleri önceden isitilmis 180 derecelik firinda 15 dakika kadar pisirin ve soguk servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder