Malzemeler:
- 2 s.b. yogurt
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. toz seker
- 1 y.k. instant maya ( = kuru)
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar un
Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip karistirin
2) Üzerine azar azar un ilave ederek yogurma islemine baslayin
3) Kulak memesi kivamina gelen pogaça hamurunun üzerini bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya birakin
4) Mayalanan hamuru ceviz büyüklügünde bezelere bölün, yuvarlayin ve yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
5) Üzerini tekrar bir bezle örtüp bu kez 15 dakika mayalandirin
6) Ikince kez mayalanan pogaçalarin üzerlerine yumurta sarisi sürüp çatalla desen yaptiktan sonra önceden isitilmis 200 derecelik firinda üzerleri nar gibi kizarana kadar pisirin
Afiyet olsun :)
16 Kasım 2016 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder