16 Kasım 2016 Çarşamba

MAYALI YOGURTLU POGACA

Malzemeler:
- 2 s.b. yogurt
- 1 s.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. toz seker
- 1 y.k. instant maya ( = kuru)
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar un

Hazirlanisi:
1) Bütün malzemeleri büyük bir yogurma kabina alip karistirin
2) Üzerine azar azar un ilave ederek yogurma islemine baslayin
3) Kulak memesi kivamina gelen pogaça hamurunun üzerini bir bezle örtüp 45 dakika mayalanmaya birakin
4) Mayalanan hamuru ceviz büyüklügünde bezelere bölün, yuvarlayin ve yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
5) Üzerini tekrar bir bezle örtüp bu kez 15 dakika mayalandirin
6) Ikince kez mayalanan pogaçalarin üzerlerine yumurta sarisi sürüp çatalla desen yaptiktan sonra önceden isitilmis 200 derecelik firinda üzerleri nar gibi kizarana kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder