26 Kasım 2016 Cumartesi

MADELEINE (Fransa'ya ait bir kek tarifi, orijinali deniz kabugu seklinde olur)

Malzemeler:
- 150 gr tereyagi
- 3 adet yumurta
- 3 adet yumurta sarisi
- 200 gr toz seker
- 250 gr kek unu (kabartma tozu içerir)
- 3-4 damla portakal çiçegi esansi

Hazirlanisi:
Tereyagini bain-marie usulü eritin. Yumurtalarin hepsini seker ile mayonez kivamina gelene kadar el mikseri yardimiyla yüksek devirde çirpin. Unu eleyerek ilave edin ve bir spatula yardimiyla hamuru söndürmeden karistirin. Erimis tereyagini ve portakal çiçegi esansini ekleyip çok az daha karistirdiktan sonra önceden yaglanmis kaliplara aktarin. Kekleri önceden isitilmis 180 derecelik firinda 10-15 dakika kadar pisirin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder