Malzemeler:
- 150 gr tereyagi
- 3 adet yumurta
- 3 adet yumurta sarisi
- 200 gr toz seker
- 250 gr kek unu (kabartma tozu içerir)
- 3-4 damla portakal çiçegi esansi
Hazirlanisi:
Tereyagini bain-marie usulü eritin. Yumurtalarin hepsini seker ile mayonez kivamina gelene kadar el mikseri yardimiyla yüksek devirde çirpin. Unu eleyerek ilave edin ve bir spatula yardimiyla hamuru söndürmeden karistirin. Erimis tereyagini ve portakal çiçegi esansini ekleyip çok az daha karistirdiktan sonra önceden yaglanmis kaliplara aktarin. Kekleri önceden isitilmis 180 derecelik firinda 10-15 dakika kadar pisirin.
Afiyet olsun :)
26 Kasım 2016 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder