Malzemeler:
*Hamur için:
- 2 s.b. ilik süt
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. kuru maya
- 1 y.k. toz seker
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar un
*Sosu için:
- 2 y.k. domates salçasi
- 1 ç.k. tuz
- 1 ç.k. karabiber
- 2 t.k. kekik
- 100 ml yag (kuru domateslerin içinde bekletildigi olabilir)
*Içi harci için:
- 2 top mozzarella
- 140 gr kuru domates
Hazirlanisi:
1) Hamuru hazirlayip 50 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
2) Hamuru 0,5 cm kalinliginda dikdörtgen seklinde açin ve üzerine sosundan yaglayin
3) Minik küpler halinde dogranmis iç harcini serpin ve hamuru rulo haline getirin
4) Rulodan 2 cm kalinliginda parçalar kesip yagli kagitla kapli firin tepsisine dizip önceden isitilmis 200 derecelik firina verin ve pisirin
NOT: Rulolar firindan çiktiktan sonra üzerlerine bir miktar domateslerden kalan yagdan sürebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
9 Kasım 2016 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder