Malzemeler:
- 400 gr kuru börülce
- 1 adet sogan
- 2 dis sarimsak
- 2 y.k. margarin
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz
- Sicak su
Hazirlanisi:
1) Börülceleri yikayip tencereye alin ve üzerine sicak su ekleyip 5 dakika haslayin
2) Suyunu süzüp temiz sicak su ekleyin ve börülceler diriligini kaybedene kadar kaynamaya birakin
3) Ayri bir tavada ince kiyilmis sogani yagda kavurun
4) Üzerine salçayi, kirmizi toz biberi ve maydanozu ilave edip 1 dakika kadar daha kavurup hepsini tencereye alin
5) Tuzunu ve sarimsaklari ekledikten sonra yemek tamamen pisene kadar kisik ateste pisirin
Afiyet olsun :)
11 Kasım 2016 Cuma
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder