20 Kasım 2016 Pazar

PATATESLI LOKMALIK BÖREK

Malzemeler:
*Hamur için:
- 1 s.b. yogurt
- 1,5 s.b. ilik süt
- 1 s.b. ilik su
- 1 paket instant maya
- 1 adet yumurta
- 2 y.k. toz seker
- 1 y.k. tuz
- 7 s.b. un

*Içi için:
- 7 adet patates
- 1 adet sogan
- ½ ç.b. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber

*Arasina sürmek için: 100 gr eritilmis tereyagi

Hazirlanisi:
1) Hamur için derin bir kabin içine bütün malzemeleri alip yogurarak kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
2) Hazir olan hamurun üzerini bir bezle örtüp 45 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3) Iç harci için sogani incecik kiyip yagda pembelesene kadar soteleyin. Üzerine rendelenmis patatesleri, tuzu ve karabiberi ilave edip diriligini kaybedene kadar soteleyin ve kenara alin
4) Mayalanan hamurdan portakal büyüklügünde bezeler koparip yuvarlayin
5) Bir merdane yardimiyla bezeleri açip üzerlerine eritilmis tereyagi sürün ve iç harcindan serptikten sonra rulo seklinde sarip 2 parmak kalinliginda kesin
6) Börekleri birbirine bitisik sekilde yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin ve önceden isitilmis 180 derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder