Malzemeler:
- 10 adet dolmalik biber
- 2 adet sogan
- 1 ç.b. dolmalik fistik, pecan cevizi ve yesil fistik karisimi
- 1 kase pirinç
- 1 t.k. toz seker
- 1 t.k. tarçin
- 1 t.k. yenibahar
- 1/2 ç.b. kus üzümü
- 1 t.k. kuru nane
- 1 t.k. kuru maydanoz
- Tuz, karabiber
- Üzeri için dilimlenmis 1 adet domates
- Sicak su
- Zeytinyagi
Hazirlanisi:
1) Dolmalik biberlerin içlerini temizleyip yagda çok az kizartin
2) Ince dogranmis soganlari 1/2 ç.b. zeytinyaginda soteleyin
3) Üzerine fistiklari ve yikanmis pirinci ekleyip sotelemeye devam edin
4) Sekeri, baharatlari ve kus üzümlerini ilave edip 1 s.b. suyu da kattiktan sonra kisik ateste biraz pisirin
5) Biberlerin içini bu harçla doldurun ve üzerlerini birer dilim domates ile kapatip tencereye dizin
6) Dolmalarin yarisina gelecek kadar sicak su ekleyip 1/2 ç.b. zeytinyagi gezdirdikten sonra kisik ateste pismeye birakin
7) Ilik veya soguk servis edin
Afiyet olsun :)
28 Kasım 2016 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder