25 Kasım 2016 Cuma

H.G.’S KITCHEN USULÜ LAHANA SARMASI

Malzemeler:
- 1 adet küçük boy beyaz lahana
- 1,5 s.b. pilavlik bulgur
- 1 adet sogan
- 2 adet sivri biber
- ½ ç.b. kus üzümü
- 4 y.k. zeytinyagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 ç.k. yenibahar
- 1 ç.k. kirmizi toz biber
- 1,5 s.b. su
- 1 tutam maydanoz
- Tuz, karabiber
- 1 adet limon (dilimlenmis)

*Sos için:
- 1 y.k. domates salçasi
- 2 y.k. zeytinyagi
- 2 s.b. sicak su
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Lahananin yapraklarini ayirip ortadaki sert kisimlarini kesin ve sicak suda haslayin
2) Iç harci için ince dogranmis sogani ve biberleri yagda kavurun
3) Üzerine bulguru, kus üzümlerini, salçayi ve baharatlari ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra 1,5 s.b. suyu ilave edip harcin suyunu çekmesini bekleyin
4) Harci atesten alip ince kiyilmis maydanozu ilave edin ve lahanalari bu harçla sarip yayvan bir tencereye dizin
5) Üzerine limon dilimlerini dizin ve sosunu hazirlayip lahanalarin üzerine gezdirin
6) Bir tabagi ters çevirip üzerine kapatin ve sarmalari kisik ateste pismeye birakin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder