Malzemeler:
*Pirasali somon için:
- 2 adet somon fileto
- 2 dal pirasa
- 200 ml krema
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
*Kekikli patates püresi için:
- 500 gr patates
- 2 adet üçgen peynir
- 1 t.k. kekik
- 1 ç.k. muskat cevizi
- 1 ç.b. süt
- 15 gr tereyagi
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
Pirasali somon için pirasalari ince kiyip yagda soteleyin. Üzerine somon filetolarini ilave edin ve baliklari sekillerini bozmadan pisirmeye devam edin. Kremayi, tuzu ve karabiberi de ekledikten sonra baliklar tamamen pisene kadar kisik ateste pisirmeye devam edin. Ayri bir tencerenin içinde küp seklinde dogranmis patatesleri haslayin. Haslanmis patatesleri süzün ve sicakken içine kalan malzemeleri ilave edip püre haline getirin. Hazir olan yemegi mutlaka sicak servis edin.
Afiyet olsun :)
19 Kasım 2016 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder