Malzemeler:
- 500 gr un
- 270 gr su (oda isisinda)
- 25 gr yas maya
- 10 gr toz seker
- 10 gr tuz
- 20 gr tereyagi
- 500 gr un
- 270 gr su (oda isisinda)
- 25 gr yas maya
- 10 gr toz seker
- 10 gr tuz
- 20 gr tereyagi
Üzeri için: 1 adet yumurta sarisi ve mavi hashas
Hazirlanisi:
1. Unu büyük bir kabin içine alip ortasini açin
1. Unu büyük bir kabin içine alip ortasini açin
2. Içine mayayi ve suyu ekleyin yogurmaya baslayin
3. Tuzu, sekeri ve tereyagini ilave edip kivamli ve yumusak bir hamur elde edin
4. Hamuru top haline getirip 40 dakika oda sicakliginda mayalandirin
5. Daha sonra hamuru tekrar yogurup içindeki havasini alin ve 60 gramlik bezelere bölün
6. Bezeleri yuvarlayip yagli kagit ile kaplanmis bir kek çembereninin içine yerlestirin ve tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
7. Ekmekleriniz 40 dakika mayalandiktan sonra üzerine yumurta sarisi sürüp mavi hashasla süsleyip önceden isitilmis 210 derecelik firinda yaklasik 25-30 dakika pisirin
Afiyet olsun
Harika
YanıtlaSil