Malzemeler:
- 1 kupa bugday
- 2 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 kupa bugday
- 2 kupa sicak su
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 adet kapya biberi
- 2 dis sarimsak
- Tuz
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Yaglari bir pilav tenceresine alip eritin
1) Yaglari bir pilav tenceresine alip eritin
2) Üzerine ince uzun dogranmis kapya biberlerini ekleyip soteleyin
3) Bugdayi ve ezilmis sarimsaklari ilave edip 2-3 dakika kadar daha kavurduktan sonra sicak suyunu verip tuzu ekleyin ve kisik ateste pilavi pismeye birakin
4) Pisen pilavi atesten alip üzerini kapatip en az yarim saat demlendirdikten sonra sicak servis edin
3) Bugdayi ve ezilmis sarimsaklari ilave edip 2-3 dakika kadar daha kavurduktan sonra sicak suyunu verip tuzu ekleyin ve kisik ateste pilavi pismeye birakin
4) Pisen pilavi atesten alip üzerini kapatip en az yarim saat demlendirdikten sonra sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder