17 Kasım 2021 Çarşamba

YOGURTLU YÜKSÜK CORBASI




 Malzemeler:
- 2 su bardagi hazir minik manti
- 1 su bardagi haslanmis nohut (kabuklari soyulmus)
- 2 su bardagi yogurt
- 1 yemek kasigi tepeleme un
- 1 adet yumurtanin sarisi
- 2 L su
- 1 su bardagi buzdolabinda bekletilmis soguk su
- 2 adet sebze bulyon

Üzeri için:
- 2 yemek kasigi tereyagi (veya margarin)
- 1 yemek kasigi kuru nane
- 1 tatli kasigi pul biber
- 1 tatli kasigi toz kirmizi biber

Hazirlanisi:
1. 2 litre suyu bir tencereye alip kaynatin. Kaynayan suya mantilari ve bulyonlari ekleyip yumusayana kadar pisirin
2. Mantilar yumusadiginda nohutlari ekleyip 2 dakika daha kaynatin
3. Ayri bir kasede yogurdu, unu ve yumurta sarisini karistirin ve üzerine manti suyundan 2 kepce alip isisini dengeleyin
4. Bu yogurtlu karisimi mantilara ekleyip, sürekli karistirarak 1 tasim daha kaynatin
5. Tencerenin altini kapattikta sonra içine 1 su bardagi buz gibi suyu ekleyin. Böylece mantilarin devam pisip erimesi engellenecektir
6. Son olarak ayri bir tavanin içine tereyagini alip eritin ve üzerine pul biberi ve naneyi ekleyip altini kapatin
7. Corbayi kaselere bölüstürüp üzerine naneli yagdan dökün ve servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder