Malzemeler:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yag
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa arpa sehriye
- 2 yemek kasigi ayçiçek yag
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa arpa sehriye
- 2 adet carliston biber
- 2 adet domates
- 1 + 1/2 kupa sicak su
- Tuz
- 1 + 1/2 kupa sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Bir pilav tenceresine yaglarla birlikte minicik dogranmis biberler alip yumusayana kadar soteleyin
2. Üzerine arpa sehriyeleri ilave edin ve yaklasik bir dakika kadar kavurun
3. Küp dogranmus domatesleri, sicak suyunu ve tuzu ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
4. Sehriyeler suyunu çektikten sonra altini kapatip pilavi demlendirin
5. Sicak veya ilik servis edin
2. Üzerine arpa sehriyeleri ilave edin ve yaklasik bir dakika kadar kavurun
3. Küp dogranmus domatesleri, sicak suyunu ve tuzu ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
4. Sehriyeler suyunu çektikten sonra altini kapatip pilavi demlendirin
5. Sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder