9 Kasım 2021 Salı

PATATESLI BOSNAK BÖREGI



Malzemeler:
Hamur için:
- 500 gr un
- 1 t.k. tuz
- Alabildigi kadar ilik su

Bezeleri açmak için karisim:
- 1 s.b. misir nisastasi
- 1 s.b. un

Ara katlari için yag karisimi:
- ½ s.b. ayçiçek yagi
- 150 gr margarin veya tereyagi

Iç harci için:
- 6 adet haslanmis patates
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, pul biber

Hazirlanisi:
1. Hamur malzemelerini bir yogurma kabina alip yumusak bir hamur elde edin ve üzerini örtüp 20-30 dakika oda isisinda dinlenirin
2. Iç harci için haslanmis patatesleri minik küpler halinde dograyip baharatlarla tatlandirin ve yag ekleyip bir çatal yardimiyla biraz ezerek karistirin
3. Dinlenen hamuru 5 esit bezeye bölüp yuvarlayin
4. Bezeleri nisasta-un karisimiyla tabak büyüklügünde açin
5. Hamurlarin üzerine eritilmis yag karisimi sürerek bir tepsiye dizin
7. Ilk bezeden baslayarak ellerinizle hamuru zar inceliginde acin
8. Üzerine patatesli harçtan serpip sarin ve yaglanmis tepsiye orta kisminda baslayarak role yapin
9. Bütün bezeleri ayni sekilde yapip tepsiyi doldurun
10. Üzerine tekrar yag karisimindan bir miktar sürüp önceden isitilmis 200-220 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder