Malzemeler:
- 200 gr tereyagi
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi yogurt
- 4 yemek kasigi pudra sekeri
- 1 paket vanilya
- 4-4,5 su bardagi un
- 200 gr tereyagi
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi yogurt
- 4 yemek kasigi pudra sekeri
- 1 paket vanilya
- 4-4,5 su bardagi un
*Dolgusu için:
- 4 adet elma
- 4 yemek kasigi toz seker
- 1 tatli kasigi tarçin
- 4 adet elma
- 4 yemek kasigi toz seker
- 1 tatli kasigi tarçin
*Üzeri için: pudra sekeri
Hazirlanisi:
1. Elmalari soyup rendeleyin ve üzerine sekeri ve tarçini ekleyip yüksek ateste soteleyin
2. Elmalari 2-3 dakika kadar pisirin ve sogumasi için bir kenara alin
3. Hamur için büyük bir kaba tereyagini ve pudra sekerini alip krema haline getirin
4. Üzerine diger malzemeleri ekleyip yumusak bir hamur elde edin
5. Iki yagli kagit arasinda yaklasik 3 mm kalinliginda açip yuvarlak bir kalipla kesin
6. Aralarina elmali harçtan doldurup yarim ay seklinde kapatin
7. Kurabiyeleri yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve önceden isitilmis 170 derecelik firina verip 20-25 dakika pisirin
8. Pisen kurabiyeler tamamen soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpip servis edin
2. Elmalari 2-3 dakika kadar pisirin ve sogumasi için bir kenara alin
3. Hamur için büyük bir kaba tereyagini ve pudra sekerini alip krema haline getirin
4. Üzerine diger malzemeleri ekleyip yumusak bir hamur elde edin
5. Iki yagli kagit arasinda yaklasik 3 mm kalinliginda açip yuvarlak bir kalipla kesin
6. Aralarina elmali harçtan doldurup yarim ay seklinde kapatin
7. Kurabiyeleri yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve önceden isitilmis 170 derecelik firina verip 20-25 dakika pisirin
8. Pisen kurabiyeler tamamen soguduktan sonra üzerine pudra sekeri serpip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder