Malzemeler:
- ½ kg biber
- 1 adet sogan
- 250 gr kiyma
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 su bardagi pirinç
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi nar eksisi
- ½ su bardagi su
- Tuz, karabiber, kuru nane, kirmizi toz biber
- ½ kg biber
- 1 adet sogan
- 250 gr kiyma
- 1 adet domates
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 su bardagi pirinç
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi nar eksisi
- ½ su bardagi su
- Tuz, karabiber, kuru nane, kirmizi toz biber
Sosu için:
- 2 yemek kasigi nar eksisi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi tuzlu sebze çesnisi
- 1 tatli kasigi tuzlu sebze çesnisi
- sicak su
Hazirlanisi:
1. Sogani ince dograyip yagda kavurun
2. Üzerine kiymali ve ince dogranmis domatesi ekleyin
3. Salçayi, baharatlari ve iyice yikanmis pirinci katip karistirin
4. Biberleri oyup temizleyin, içlerini doldurup tepsiye dizin
5. Sos için bütün malzemeleri karistirip dolmalarin üzerlerine gezdirin
6. Önceden isitilmis 200°C derecelik firinda pisirin ve sicak veya ilik servis edin
1. Sogani ince dograyip yagda kavurun
2. Üzerine kiymali ve ince dogranmis domatesi ekleyin
3. Salçayi, baharatlari ve iyice yikanmis pirinci katip karistirin
4. Biberleri oyup temizleyin, içlerini doldurup tepsiye dizin
5. Sos için bütün malzemeleri karistirip dolmalarin üzerlerine gezdirin
6. Önceden isitilmis 200°C derecelik firinda pisirin ve sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder