Malzemeler:
- 2 su bardagi yogurt
- 1 su bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildigi kadar un
- Tuz
- 2 su bardagi yogurt
- 1 su bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi toz seker
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildigi kadar un
- Tuz
Içi için: böreklik beyaz peynir ve istege göre bir miktar kiyilmis maydanoz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarisi
- Susam, çörek otu
- 1 adet yumurta sarisi
- Susam, çörek otu
Hazirlanisi:
1. Bir yogurma kabinin içine bütün malzemeleri alip karistirin
2. Üzerine azar azar un ilave edip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
3. Hamuru pürüzsüz bir kivam alana kadar yogurun
4. Pogaçalari dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra yagli kagitla kaplanmis firin tepsinize dizin
5. Üzerine yumurta sarisi sürün ve susam, çörek otu, mavi hashas serpip önceden isitilmis 200 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6. Pisen anne pogaçalarini firindan çikarip sogumasi için firin teline alin ve istege göre ilik veya soguk servis edin
1. Bir yogurma kabinin içine bütün malzemeleri alip karistirin
2. Üzerine azar azar un ilave edip kulak memesi kivaminda bir hamur elde edin
3. Hamuru pürüzsüz bir kivam alana kadar yogurun
4. Pogaçalari dilediginiz gibi sekillendirdikten sonra yagli kagitla kaplanmis firin tepsinize dizin
5. Üzerine yumurta sarisi sürün ve susam, çörek otu, mavi hashas serpip önceden isitilmis 200 derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
6. Pisen anne pogaçalarini firindan çikarip sogumasi için firin teline alin ve istege göre ilik veya soguk servis edin
NOT: Bu tarifte istege göre kepekli un da kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder